Maahantuonti Agri-Kymi

SaMASZ-niittokoneet uudistuivat entistäkin paremmiksi

19.8.2021

Uusi vuosimalli 2021 toi SaMASZ-niittokoneisiin muutoksia, joiden ansiosta koneiden käytettävyys ja kestävyys paranivat entisestään ja ne ovat tehokkaammin toimivia ja helpompia huoltaa.

Niittokoneiden PerfectCUT-teräpalkin lautanen on muuttunut jonkin verran profiililtaan ja se prässätään kokonaan uudella muotilla virtaviivaisemmaksi. Vanhassa lautasessa sivuprofiilissa näkyi pieni kumpare (muotoprässäys), joka on uudesta mallista poistettu. Agri-Kymin konemyyjä ja tekninen neuvoja Samuli Lindeman kertoo, että nyt heinä liikkuu jouhevammin eikä lautasen ympärille tule turbulenssia. Heinä pääsee siis virtaamaan paremmin murskaimille tai karhon ohjaimille.

Myös heinäkoneen terälappujen koko on muuttunut. Ennen niiden pituus oli 105 mm ja terän kulma oli kahdeksan astetta. Nyt pituus 110 mm ja kulma kasvaa kymmeneen asteeseen.

”Tällä saadaan teroituskulma huomattavasti jyrkemmäksi, ja terä pysyy terävänä pidempään. Kun kulma on suurempi, terä kulkee lähempänä teräpalkin pintaa. Väli on vain kaksi milliä, joten teräpalkki pysyy puhtaampana. Nyt teränpitimessä olevien ns. putsarikanttausten ei tarvitse tehdä niin paljon töitä”, Samuli Lindeman listaa.

Niittokoneen lautasten välissä teräpalkin pinnassa olevan kivisuojan mitoitusta on muutettu jyrkemmäksi, 43 asteen kulmaan, kun se aikaisemmin oli 30 astetta. Kivisuoja on myös hieman syvempi, joten siihen tulee 13,8 mm enemmän ns. suuaukkopinta-alaa. Se taas vaikuttaa huomattavasti niittojälkeen.

”Leikkausjälki paranee kaikissa olosuhteissa, kun terät pääsevät leikkaamaan limittäin. Ja kun uudessa teräpalkkimallissa terät ovat pidemmät, leikkuupinta-ala on suurempi”, Samuli muistuttaa.

Lisäksi uudessa mallissa teränpitimien muoto on muuttunut. Niiden kyljessä oli ennen pieni leikkaus ja pitimen paksuus oli viisi millimetriä. Nyt leikkaus on jätetty pois ja paksuus on neljä millimetriä. Samuli Lindemanin mukaan pitimen vahvuus säilyy, mutta terä on nyt helpompi vaihtaa. ”Kun sen avaa teränvaihtovivulla, ei tarvitse käyttää niin paljon voimaa”, Samuli kertoo.

Myös mattokuljettimien laakerointia on parannettu. Matossa on tähän asti ollut kuulalaakerointi, joka on nyt korvattu rivikuulalaakeroinnilla. Muutos vaikuttaa laitteen kestävyyteen, sillä rivikuulalaakerointi ei lämpene samalla tavalla kuin perinteinen kuulalaakeri, ja se on myös huoltovapaa.

Myös vanhoihin koneisiin on mahdollista päivittää uudet lautaset, terät ja kivisuojat, jolloin teräpalkin toimintateho on sama, kun uudessa PerfectCut-teräpalkissa.

Kysy lisää myynnistämme: puh. 0400 130130

SaMASZ on Puolan tärkein ja yksi Euroopan suurimpia rehukoneiden valmistaja. Yrityksen tavoitteena on maailman huippua oleva korkea laatu, joka saavutetaan jatkuvalla tuotekehityksellä ja huippuunsa hiotulla valmistusteknologialla. SaMASZin koneet ovat helppokäyttöisiä, kestäviä ja viimeisteltyjä. Kaikissa SaMASZ-heinäkoneissa on kahden vuoden takuu.

Maahantuonti Agri-Kymi

Kaupinkatu 4, 45130 Kouvola

Seuraa meitä somessa

   

 

Copyright © 2024 Agri-Kymi Oy