Maahantuonti Agri-Kymi

PerfectCUT-teräpalkki on ominaisuuksiltaan vahva ja ylivertainen

14.3.2022

SaMASZ-niittokoneiden PerfectCUT-teräpalkin rakenne ja ominaisuudet on suunniteltu kestämään ja toimimaan. Ympärihitsatun vahvan kotelon sisällä pyörivät halkaisijataan suuret ja paksuudeltaan 25-milliset hammasrattaat, jotka antavat lautasille vedon kaikissa olosuhteissa. Myös huolto on tehty helpoksi.

SaMASZin PerfectCUT-teräpalkki tekee niittokoneista ylivertaisen hyviä, kestäviä ja helppoja huoltaa. Se on niin sanottu öljykylpyinen teräpalkki, jonka öljytilavuus on suuri, keskimäärin seitsemän litraa.

Teräpalkin kotelorakenne on kuusimillistä terästä. Kahdesta eri osasta ympärihitsattuna kotelorakenne on erittäin vahva.

Jokainen teräpalkki painetestataan tehtaalla ja upotetaan vesialtaaseen, sillä varmistetaan, ettei palkki vuoda mistään ja hitsaussaumat ovat kunnossa.

Teräspalkki on kestävä sen suojamekanismin ansiosta. Lautasmoduulin akselissa oleva murtokiila estää muuhun voimansiirtoon kohdistuvat iskut.

Teräpulteissa on kieleke, jonka ansiosta terä voidaan ottaa pois vain kohtisuorassa asennossa lautaseen nähden. Sillä eliminoidaan terän irtoaminen tilanteessa, jossa terän pitimen ja lautasen väliin pääsee materiaalia, joka lähtisi sitä avaamaan.

Lautasmoduli on varustettu kahdella laakerilla. Lautasen virtaviivainen muoto sujuvoittaa niitettäessä heinän liikkumista ja täten vaikuttaa myös tehontarpeeseen.

Lautasmoduli on varustettu kahdella laakerilla.

Huolto on helppoa ja nopeaa

”Kun teräpalkki on rakenteeltaan kokonaisuudessaan ympärihitsattu, se on vahva ja kestävä. Teräpalkin suojaukset kattavat kulutusjalasten ja liukujalasten myötä koko teräpalkin pinta-alan. Siellä ei ole yhtäkään väliä, josta kivi tai muu pääsisi osumaan varsinaisen teräpalkin runkoon. Sanoisin, että se on markkinoiden parhaiten suojattu teräpalkki”, Agri-Kymin konemyyjä Samuli Lindeman kertoo.

Yksi PerfectCUT-teräpalkkien tärkeä ominaisuus löytyy hammasrattaista: ”25 milliä paksut rattaat ovat vahvat, mutta ne ovat myös suuret halkaisijaltaan. Ne takaavat sen, että rattailla on jatkuvasti neljän hampaan kosketus, joka puolestaan tekee teräspalkista hiljaisen. Monissa muissa laitteissa saattaa pienemmissä rattaissa olla kosketuksessa vaikkapa kaksi ja puoli hammasta kerrallaan. Silloin hammaskosketus on pienempi. Jos tulee iskua ja ’rekyyliä’, suuremman rattaan hammas ei pääse halkeamaan helposti.”

Teräpalkissa on niin sanottu planetaarinen veto. Voimalinjassa rattaat ovat kaikki saman kokoisia paksuja rattaita, joista sitten lähtee lautaselle veto. Yhtenäinen rataskoko auttaa myös huollossa. Kun teräpalkin tyhjentää, ei ole väliä, missä järjestyksessä rattaat laittaa takaisin, koska kaikki voimalinjan rattaat ovat samanlaisia.

”PerfectCUT on muutenkin huoltoystävällinen. Se on helppo huoltaa, sillä päädyssä olevan luukun kautta pääsee puhdistamaan ja tarvittaessa ottamaan rattaat ulos esimerkiksi laakerihuoltoa varten”, Samuli kertoo.

Myös teränvaihto on helppoa laitteessa mukana kulkevan teränvaihtotyökalun avulla.

Heinäkoneen terälappujen koko on kasvanut. Aikaisemmin niiden pituus oli 105 mm ja terän kulma oli kahdeksan astetta. Uusissa malleissa pituus on 110 mm ja kulma kasvaa kymmeneen asteeseen. ”Tällä teräkulma on saatu huomattavasti jyrkemmäksi, ja terä pysyy terävänä pidempään. Kun kulma on suurempi, terä kulkee lähempänä teräpalkin pintaa. Väli on vain kaksi milliä, joten teräpalkki pysyy puhtaampana”, Samuli Lindeman kertoo.

Teräpalkin hammasrattaat ovat suurikokoiset ja siksi pitävät hyvin.

PerfectCUT-teräpalkin edut pähkinänkuoressa

 • Kestävä ja luotettava ympärihitsattu rakenne
 • SafeGEAR-suojausjärjestelmä, murtokiilasuojaus vakiovarusteena
 • 25 mm vahvat ja halkaisijaltaan suuret hammaspyörät
 • Vaihdettava suojalevy
 • Karkaistut terän kiinnityspultit
 • Karkaistut kulutus- ja liukujalakset
 • Portaaton niittokorkeuden säätö  (4,5–7 cm)
 • Lisävarusteena korokejalakset
 • Karkaistu teräpidike parantaa terän paikallaan pysymistä̈
 • Keskitetty terän kiinnitin mahdollistaa perusteelliseen puhdistamisen
 • Nopea ja helppo terän vaihto teränvaihtotyökalun avulla
 • Karkaistut terälaput (L=110 mm)

Katso PerfectCUT-teräpalkin tarkempi esittely.

Samuli Lindeman esittelee PerfectCUT-teräpalkkia.

SaMASZ on Puolan tärkein ja yksi Euroopan suurimpia rehukoneiden valmistaja. Yrityksen tavoitteena on maailman huippua oleva korkea laatu, joka saavutetaan jatkuvalla tuotekehityksellä ja huippuunsa hiotulla valmistusteknologialla. SaMASZin koneet ovat helppokäyttöisiä, kestäviä ja viimeisteltyjä. Kaikissa SaMASZ-heinäkoneissa on kahden vuoden takuu.

Agri-Kymi Oy on toiminut SaMASZ-työkoneiden maahantuojana jo vuodesta 2007.

Maahantuonti Agri-Kymi

Kaupinkatu 4, 45130 Kouvola

Seuraa meitä somessa

   

 

Copyright © 2024 Agri-Kymi Oy